8 Ocak 2017 Pazar


                                                          NEREDE AMELİYAT OLDUM?



Herkese tekrardan merhaba💕, bugün sizlere nerede ameliyat olduğumdan bahsetmek istiyorum. Ameliyat olma düşüncesi son 2 senedir aklımdaydı. Fakat ailem ve eşim ameliyat fikrine hiç ama hiç sıcak bakmıyor ve izin vermiyorlardı. Devamlı bir şekilde beni vazgeçiriyorlardı. Onlara da hak veriyorum sosyal medyaya yansıyan yalan yanlış kötü haberlerden etkileniyorlardı. Sonuç olarak ben ailemin tek kızı, kocamın da eşiydim. Aynı durumda ben olsaydım belki bende engel olmaya çalışırdım bilemiyorum.

En sonunda bundan 8 ay önce bana tip2 diyabet teşhisi konması ile iş ciddiye binmişti. Janumet isimli bir şeker hapı kullanmaya başlamıştım. Bu hap insülinimi 10 birim kadar indirse de 1 ay içinde 98 kiloya kadar yeniden çıkmama neden oldu… Son 2 senedir emek ederek verdiğim 15 kilonun hepsini geri almıştım. Artık dayanamadığım bir noktaya gelmiştim. Aileme yalvardım diyebilirim bu ameliyatı olmak için. Onlarda her geçen gün daha kötüye giden yeme bozukluğum ve ruh halimi görünce bu duruma kayıtsız kalamadılar ve benim ameliyat olma kararıma destek çıktılar.

Karar ve onay kısmını atlattıktan sonra sıra gelmişti en önemli mevzuya. Kime ameliyat olacaktım. Bu ameliyatı yapan o kadar çok doktor var ki şu anda… Bu konuyla alakalı olan çoğu kişi bilir zaten , sosyal medya da çok tanınan 1 2 doktor vardı. Ama nedense benim gönlüm hiçbir zaman onlara ısınamadı. Hatta bu doktorlara ameliyat olmuş birçok tanıdığımda vardı. Geçen yaz Amerika tatilinde Ankara’lı çok iyi bir aile ile tanışmıştık. Konu konuyu açtı ve her zamanki gibi şişmanlık ve kilo problemi hakkında konuşmaya başladık. Ve İstanbulbariatrics ailesinin ismini ilk defa orada duyduk. Ertuğrul abi bize ailesinden 8 kişinin burada ameliyat olduğundan ve çok kaliteli, işini dört dörtlük yapan bir yer olduğundan bahsetti. O zaman aklıma yazmıştım burayı. Eve döner dönmez araştırmaya başladım.

Artık doktorları gezmeye başlama kararı aldık. İlk olarak medya da çok popüler olan bir doktora gittik. Ama daha gitmeden orada ameliyat olmak istemediğimi biliyordum. İçim bir türlü ısınamıyordu. Neyse biz görüşmeye gittik, doktorla görüştük. Doktorun ve koordinatörünün tavırları ailemin ve benim pek hoşumuza gitmedi. Bana kendimi para unsuru gibi hissettirdi… Tahlillerimi vs. istemeden ben seni ameliyat yaparım dedi. Kesinlikle doğrusu bu değil… Doktorla görüştükten sonra çok moralim bozulmuştu kendimi kötü hissediyordum. Anneme ben burada asla ameliyat olmam dedim. Daha sonra aklıma İstanbulbariatrics geldi. İlk başta annem pek emin olamadı adını pek duymamıştık. Ben çok ısrar edince iyi ki de etmişim, hemen oraya randevu aldım ve eşimle görüşmeye gittik. Koordinatörü Selma Hanım bizi karşıladı ve bize tek tek her şeyi anlattı. Daha sonra doktorum Mehmet Hoca ile görüştüm. Onunla da konuştuktan sonra moralim çok yükselmişti kendimi çok mutu hissediyordum. Kesinlikle çok ilgililer ve size kendinizi çok değerli hissettiriyorlar ve tabi en önemlisi güven vermeleri.

Doktorum benden önce benim yaş ve kilomda 2 kişinin geldiğini ama onları ameliyat edemeyeceğini söyleyip gönderdiğini anlatmıştı. Uzun uzun bana yıllardır neler yaşadığımı neden bu ameliyata ihtiyaç duyduğumu hastalıklarımı anlattırdılar. Eğer Mehmet Hoca ikna olmasaydı bana bu ameliyatı asla yapmazdı buna eminim. Tamam Gözde’cim dedi; şimdi sana vereceğimiz testleri yaptıracaksın eğer sonuçların olman gerektiğini onaylıyorsa biz seni ameliyat ederiz dedil ve biz oradan ayrıldık.

Testlerim yapıldı hocalarım onayladı ve ben ameliyat için 1 ay sonrasına tarih aldım. Neden İstanbulbariatrics ? Bazen önceden hissedersiniz ya bir şeyin, bir yerin ya da bir insanın size iyi gelip gelmeyeceğini. İşte bende burası için bu duyguları hissetmiştim. İlk kapıdan girdiğimde güler yüzlü çalışanları, ameliyat sonrası ömür boyu ücretsiz diyetisyen ve psikolog desteği olması. 3 tane birbirinden değerli doktorun ameliyatınıza giriyor olması, ilgi ve alakaları, size kendinizi çok değerli hissettirmeleri, aile ortamında hissetmeniz, ve en önemlisi doktorlara güvenmem ve ameliyat korkusunu ortadan kaldırmaları burayı seçmemdeki nedenlerdir. Ameliyat olduğum yeri övmek adına yazmıyorum bu yazıyı hepsi kendi öz ve gerçekçi düşüncelerimdir. Gözüm kapalı herkese tavsiye edebileceğim bir kurum. Şunu da eklemeden geçmek istemiyorum. Çünkü burayı seçmemizde en önemli etkenlerden biride; normal ameliyat işlemleri dışında doktorların elle de mideye dikiş yapmaları; bu ameliyatı araştıran herkes kaçak ihtimalini bilirler. Biz hastaları en çok korkutan komplikasyondur. Bu dikiş ile midenize çift dikiş atılmış oluyor. Bunun yanı sıra ameliyatınıza 2 si Profesör olmak üzere 3 doktorun girmesi.

İşte benim hikayem böyle… Ameliyatınızı nerede olursanız olun sadece çok iyi araştırın ve gönlünüze neresi ısınıyorsa orayı seçin. Çünkü ömür boyu ameliyat olduğunuz yer ile iletişim halinde olacaksınız.

Sizlerin huzurunda tekrardan ameliyatımı gerçekleştiren İstanbulbariatrics ailesine ve doktorlarım Prof. Dr. Mehmet Ali Yerdel ,Prof. Dr. Ahmet Türkçapar ve Op. Dr. Ozan Şen’e teşekkür ederim.



İstanbulbariatrics instagram adresi: @istanbulbariatrics



Umarım yazımı beğenmişsinizdir sevgi ve saygılarımla.💝

Gözde Tellioğlu

2 yorum:

  1. Gözde hanım bşr ara acıbademe gittiğiniz kalmıştı aklımda bahsettiğiniz yer orası mı bir de ücreti merak ettim eğer özel değilse? Bu arada tebrik ederim sizi çok hoş oldunuz Ben de pko var ve öyle bir kısor döngü ki kilo alsan adetin düzensizleşiyor adetin düzensizleşse insülin direnci vs. Oluyor hepsi birbirine bağlı zorla 3 kilo versem fazlasıyla alıyorum yoruldum diyetten bazen tüp mide amleiyatı aklıma yatıyor sonra çekiniyorum illa belli bir kgnin üzeinde mi olmak lazım.. Boyuma göre kilom çok fazla örn boyum 156 kilom 75 ama standart 3 haneli kilolarda mı olmak lazım tüp mide için

    YanıtlaSil
  2. Gözde hanım bşr ara acıbademe gittiğiniz kalmıştı aklımda bahsettiğiniz yer orası mı bir de ücreti merak ettim eğer özel değilse? Bu arada tebrik ederim sizi çok hoş oldunuz Ben de pko var ve öyle bir kısor döngü ki kilo alsan adetin düzensizleşiyor adetin düzensizleşse insülin direnci vs. Oluyor hepsi birbirine bağlı zorla 3 kilo versem fazlasıyla alıyorum yoruldum diyetten bazen tüp mide amleiyatı aklıma yatıyor sonra çekiniyorum illa belli bir kgnin üzeinde mi olmak lazım.. Boyuma göre kilom çok fazla örn boyum 156 kilom 75 ama standart 3 haneli kilolarda mı olmak lazım tüp mide için

    YanıtlaSil